Довжина ствола AR-15 та початкова швидкість кулі

Питання про вплив довжини на початкову швидкість кулі.

Адаптував та переклав для вас цю табличку. Перевів фути в метри в секунду та позначив популярні довжини стволів

В додаток до публікацій про швидкість кулі та довжину ствола. Табличка по STS 62 грейн з інформацією про цей патрон.

Сам патрон: http://bit.ly/43gGNiw

Що таке Mil-Spec AR-15?

Що таке “Mil-Spec” АРка?

Щоб зекономити вам час, я буду дуже сильно скорочувати та спрощувати інформацію.

Почнемо з початку, коли Colt придбав права на AR-15 у ArmaLite (1959) і через те, що військові продажі були не дуже, він вийшов на цивільний ринок (1964). Щоб карабін можна було легально продавати, в його конструкцію було внесено багато змін.

Коли строк дії патентів компанії закінчився (1977), на ринку почали з’являтись карабіни на базі AR-15 від інших виробників. Вони базувались не на цивільній, а на військовій версії. Саме тоді і з’явилось визначення Mil-Spec.

Якщо коротко позначення Mil-Spec означає те, що ця вогнепальна зброя відповідає набору встановлених галузевих стандартів, що робить її сумісною з усіма аксесуарами та запчастинами, які відповідають цьому визначенню.

Стандарти, які називаються Mil-Spec, оскільки вони були запозичені з оригінальних військових стандартів, які застосовувалися до M16/M4, також включають для кожної частини мінімальні рівні якості та витривалості.

Тобто це означає найпростіше та, зазвичай найпримітивніше, хоча, якщо ми говоримо, наприклад, про дубовий тугий Mil-Spec УСМ, то він буде надійно наколювати капсуль.

З того, часу, прогрес не стояв на місці і кожен виробник намагався покращити свою зброю, щоб отримати перевагу над конкурентами. А це значить, що з’явились кращі варіанти всіх запчастин і Mil-Spec, зазвичай, означає найпростішу та найдешевшу деталь, яку ставлять на найпростіші карабіни.

Наприклад, якщо ви хочете замінити затвор або УСМ гвинтівки, що має стандарт «Mil-Spec», то ви можете взяти будь-яку сумісну запчастину і замінити її без проблем.

Підсумовуючи, наявність більшої кількості запчастин «Mil-Spec», не означає автоматично, що ми володіємо кращою гвинтівкою, а просто означає, що вона більш сумісна з такими запчастинами.

Напишіть, якщо вам цікаво побачити список вимог до Mil-Spec специфікації, я зроблю окремий пост.

P.S.: На фото ствол карабіна Voodoo Witch Doctor з ще одним магічним написом, який всі шукають 😉

Mil-Spec АРка, вимоги

Давайте розберемо, які ж конкретно вимоги до Mil-Spec частин, які використовуються в AR-15. Без зайвих деталей і максимально спрощено.

Нижній ресивер
Фрезерований по іншому для того, щоб мати можливість працювати УСМу з функцією автоматичного вогню. Має додатковий отвір в який ставиться вісь автоспуску.

Затворна рама
Є рами різані (задня нижня частина), щоб обмежити контакт з шепталом автоматичного вогню а є повнорозмірні, які схожі на ті, які використовуються у військових карабінах.

Посадочне місце лічини затвора має бути хромоване. Газовий ключ повинен бути хромований та мати керніння на гвинтах для більшої надійності кріплення.

Труба буфера віддачі
Різьба однакова, але Mil-spec труба має інший, менший діаметр, ніж комерційна труба. Задня частина Mil-spec труби зроблена під кутом 90 градусів, Com-spec має невеликий скос. В залежності від виробника, відрізняються матеріали та якість виробництва.

Ствол
Mil-Spec ствол та патронник повинні бути хромовані. Патронник має бути 5,56×45 мм, тоді як комерційний ствол може бути .223 Rem. Традиційна довжина 14,5 дюймів, твіст 1:7 був обраний у 1980і для M16A2 для використання з 62-грейновою кулею M855.

Стволи перевіряються Магнітопорошковим методом дефектоскопії та випробуванням високим тиском.

Мають різьбу 1/2×28 для полум’ягасника. Повинен бути прилив під штик-ніж.

Ударно-Спусковий Механізм
УСМи, позначені як Mil-Spec, як правило, є найпоширенішими, хоча це не зовсім неправильно, тому що справжній військовий УСМ повинен мати можливість автоматичного вогню, вони недоступні на цивільному ринку.

Тому Mil-Spec УСМ для AR-15 це простий бюджетний УСМ. Вони, зазвичай, мають більше зусилля що допомагає запобігти випадковим пострілам, також вони надійно наколюють капсуль.

Велике зусилля погано впливає на точність та швидкість стрільби, тому багато хто купує покращені УСМи.

Висновки
Як ви бачите, Mil-Spec стандарт досить сильно відрізняється від того, що часто вважають ним. Деякі характеристики взагалі недоступні цивільним власникам зброї.

СУПЕР Новинки! Дві АРки від Colt!

З хромованим стволом та цілим набором додаткових особливостей.

Карабін Colt M5 Carbine 14.5’: http://bit.ly/3EOjRMZ
Карабін Colt AR15A4 Rifle 20’’: http://bit.ly/3kB4fp0